32 de biserici de lemn cu statut de monument istoric din Țara Maramureșului sunt ”personajele” principale ale proiectului ”Biserici de lemn din Țara Maramureșului. Tururi virtuale”. La final de proiect, fiecare dintre aceste biserici are creat un tur virtual, toate cele 32 de tururi fiind reunite pe un site nou.

Un site nou pentru biserici vechi

Proiectul a început în 1 iulie anul acesta și a fost implementat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) ”Liviu Borlan” Maramureș. Azi, la final de proiect, bisericile vechi de lemn ale Maramureșului istoric au un website nou, numai al lor: www.maramures.culturamm.ro, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

32 de biserici de lemn cu statut de monument istoric din Țara Maramureșului sunt ”personajele” principale ale acestui proiect, ”fiind vizitate, cercetate, fotografiate, (unele) filmate, pentru fiecare dintre aceste monumente realizându-se tururi virtuale cu 4-7 «puncte de staţie», concretizate în 162 de panorame imersive”, informează Rada Pavel – coordonator proiect din partea CJCPCT ”Liviu Borlan” Maramureș.

Citește continuarea articolului aici.

Sursa EZiarulTău